Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Замесиха името на Андерлехт в мащабно пране на пари

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 01.05.2019 г.

Белгийският футболен гранд Андерлехт попадна в епицентъра на корупционен скандал, след като белгийската полиция е стартирала разследване за пране на пари в местния футболен съюз, коментират Александър Костадинов и Цветин Филипов в Index Sport.

„Лилавожълтите“ може да се сдобият с обвинения, ако разследващите полицаи установят участието им в нечисти сделки за продажбата на футболисти.

Основният фокус все пак са Белгийската футболна централа и футболните агенти на играчите, тъй като именно при тях е забелязана неестествена финансова активност. Разследването тепърва ще набира скорост и току виж станем свидетели на един от най-сериозните спортни скандали през последните години.

Отборът от Formula 1 Williams от друга страна е обект на интереси, но от съвсем нормално естество. В автомобилните среди се носи слух, че руският милиардер Дмитрий Мазепин прави опити да откупи отбора от семейство Уилямс. По-рано той проявяваше апетити към тима на Haas, но опасността от фалит го стресна и отпрати.

Английският Тотнъм пък излезе с официално предложение към отбора на световния №1 в бокса Антъни Джошуа, за да предложи своя стадион за следващата голяма арена за двубои на британеца. „Шпорите“ платиха около 1 млрд. лири за построяването на своя „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ и цялата тази инвестиция трябва да започне да се избива, за да не тежи на врата на клуба. Организацията на боксова гала вечер с участието на Джошуа несъмнено би била крачка в правилната посока.

За да научите, защо Мо Фара и Хайле Гебреселасие си разменят обвинения в кражби и измами и какви са любопитните новини около ФА на Англия и Еден Азар, изгледайте епизода от предаването.

Последни новини
Още от Index Sport