TNBT

Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Ривас отказа на Кобрата, за да се бие с Уайт

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 25.04.2019 г.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Оскар Ривас официално отхвърли предизвикателството на Кубрат Пулев за бой на американска територия, въпреки заряда около потенциалния реванш помежду им. Това коментират водещите на Index Sport Александър Костадинов и Цветин Филипов в поредното издание на предаването.

Колумбиецът е една от изгряващите звезди на световния бокс със своите 26 поредни победи, 18 от които с нокаут. Но във визитката му все още отсъстват именити фигури, които официално да го наредят сред елита в тежка категория. Дилиън Уайн безспорно би бил една много сериозна крачка нагоре, но току виж „Крадеца на трупове“ го приземи, след като на свой ред има сериозни апетити към поясите на Джошуа и Уайлдър. Проблемът на Ривас е ръстът му, тъй като при най-тежките времената на бойците под 190 см (184 см. е ръстът на Ривас) отдавна са отминали.

Така или иначе, по-важното за българската аудитория е срещу кого ще се боксира Пулев, веднъж щом реши проблемите си с Дисциплинарната комисия в Калифорния. Няма да е изненада, ако това бъде Антъни Джошуа в знак на продължение на сагата от 2017 г.

Баскетболът може и да е тема, която рядко попада в анализите на Index Sport, но това не значи, че тя е по-малко интересна. Днес новината дава повод за известна гордост у нас, тъй като стана ясно, че България ще бъде представлявана на Световното първенство в Китай през 2020 г. от рефера Мартин Хорозов. Той е един от 21 съдии от Европа, които са получили покана за ръководене на Мондиала и това е сериозно признание за качествата му на международно ниво.

Атанас Големеев пък ще бъде почетен с място в „Залата на славата“ именно на Световния шампионат, благодарение на безспорните си успехи в своята активна баскетболна кариера.

Защо Гарет Бейл и Кристияно Роналдо предизвикаха нови поводи за дискусии и с какви медали се прибраха българските бойци от Senshi II, можете да разберете от видеото.

Последни новини
Още от Index Sport