TNBT

Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Нурмагомедов отваря спортен франчайз

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 24.04.2019 г.

Хабиб Нурмагомедов в момента може и да е на върха на спортната си кариера в смесените бойни изкуства, но изглежда той е достатъчно здраво стъпил на земята, за да знае, че спортистите не се задържат особено дълго в полезрението на камерите. Точно по тази причина той вече прави сериозни планове за инвестиция на своите средства, коментират водещите на Index Sport Александър Костадинов и Цветин Филипов.

Роденият в Дегестан боец е определян за един от най-влиятелните мюсюлмани в света и точно по тази причина той е подбрал около 20 световни дестинации с преобладаващо мюсюлманско население, в които да отвори бойни центрове. Франчайз вериги от подобен тип винаги са се харесвали на привържениците във всеки един спорт, така че идеята очевидно притежава голям потенциал.

Новак Джокович е още едно от най-големите имена в съвременния спорт, но световният №1 в тениса привлича вниманието на Index Sport с новината, че фондацията му за подпомагане на деца е достигнала до над 22 000 момчета и момичета в Сърбия през изминалите 12 години. Джокович прави всичко по силите си, за да предпази младото поколение в родината си от ужасите, които сам е преживял по време на гражданската война в Югославия.

Formula 1 е другата голяма тема в предаването с оглед намеренията на правителството в Малайзия да върне състезанието в страната. Амбициите на министър-председателя Махатхир Мохамад са до 2022 г. F1 отново да включи пистата в Сепанг в програмата си, след като през 2017 г. старата държавна управа я затвори от финансови съображения.

Имената на Килиан Мбапе и Лионел Меси също попаднаха в епизода от Index Sport, но, за да разберете защо, изгледайте видеото от предаването.

Последни новини
Още от Index Sport