Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Финансова измама е причината за оставката на президента на германския футбол

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 08.04.2019 г.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Президентът на германския футболен съюз Райхард Гриндел бе принуден да подаде оставка, след като около него се развъртя скандал с укриване на данъци и получаване на подкупи. Това разказаха водещите на Index Sport Александър Костадинов и Цветин Филипов.

Гриндел изпълняваше длъжността от април 2016 г. насам, като мнозина са убедени, че за този период бяха натрупани единствено негативи. Сред тях е подновения договор с националния селекционер на Германия Йоаким Льов, скандалът с бившия футболист №1 на страната Месут Йозил и катастрофалното представяне на „Бундестима“ на Световното по футбол в Русия. Последните новини около футболния ръководител са, че той е получавал финансови и материални възнаграждения от външни източници без да има това право в ролята си на президент на германския футбол. Изненадващото в случая е, че говорим за сума по-малка от 100 000 евро. При условие, че само членството му в европейската футболна централа (УЕФА) му носи 500 000 евро на година. Райхард Гриндел отрича всички обвинения, но широкият обществен натиск го задължава да се оттегли от поста си, както и стори.

Друг от акцентите в предаването е новината, че Симеон Щерев официално пое женския национален отбор по борба на Русия. Подобен прецедент никога не се бе случвал в историята на България, тъй като през годините руската школа се славеше като една от най-силните в света без да има нужда от внос на кадри. Щерев остана недооценен у нас, но работата му през изминалите 6 години свидетелства за това, че в момента той е един от най-добрите треньори в своя спорт. Както Цветин Филипов се изказа, това е все едно български треньор да застане начело на бразилския национален отбор по футбол. Признанието наистина е от световна величина.

Традицията в последно време повелява да споделим най-любопитните новини и около Реал Мадрид, но, за да разберете защо клубът продава един от своите играчи за 500 млн. евро, а на негово място води младок срещу 150 млн. евро, изгледайте епизода от предаването.

Последни новини
Още от Index Sport