Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Диего Симеоне е най-високоплатеният мениджър в света

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 04.04.2019 г.

Диего Симеоне Снимка: Alberto Molina/Atletico de Madrid Диего Симеоне Снимка: Alberto Molina/Atletico de Madrid

Няма футболен треньор в света, който да е прибрал по-голяма сума от заплата, хонорари и спонсорски договори от Диего Симеоне. Това коментират Александър Костадинов и Цветин Филипов във вечерното спортно предаване Index Sport.

Аржентинецът е един от най-добрите мениджъри в света и съвсем заслужено е отчел приходи от 41,5 млн. евро за изминалата година. Зад него в класацията са Жозе Моуриньо (31 млн. евро) и Тиери Анри (25,5 млн. евро), макар и двамата да бяха уволнени съответно от Манчестър Юнайтед и Монако. Именно неустойките по договорите им са причината за тези сериозни обезщетения.

Пловдивска община също намери място в заглавията на спортните издания в България, след като бе обявена обществена поръчка в размер на 12 млн. лева за изграждането на нов плувен басейн на мястото на стадия басейн „Младост“. Очаква се спортното съоръжение да отговаря на всички международни изисквания, за да е в състояние да приеме дори Световно първенство в редица дисциплини на водните спортове.

От Index Sport научихме и за възстановяването на Анди Мъри, който претърпя операция за подмяна на тазобедрена става. Британецът обяви наскоро, че приключва с професионалния тенис, но надеждите на неговите фенове са, че той все пак ще преодолее тази контузия и ще последва примера на Майк Браян, за да се завърне на корта.

Всички важни спортно-финансови новини от деня можете да научите, ако изгледате епизода от предаването.

Последни новини
Още от Index Sport