Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Застраховаха феновете на българския национален отбор с билетите за квалификациите

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 06.03.2019

Положителната новина за една иновация зарадва хората, обичащи футбола у нас и подкрепящи българския национален отбор и тези, които ще отидат да наблюдават на живо "лъвовете" по време на квалификациите за Европейското първенство през 2020г.. Тя дойде от Българския футболен съюз, каза Александър Костадинов, водещ на предаването Index Sport. Той уточни, че на 1 декември беше изтеглен жребия, според който на България се падна да играе в една група с отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.  

"Българският национален отбор по футбол стартира първата си квалификация още този месец, на 22 март, от 19 ч. на стадион "Васил Левски". Тогава националният ни отбор, ръководен от Петър Хубчев ще се изправи срещу отбора на Черна гора - изключително важен двубой за стартирането на нашите момчета с 3 точки, не се съмнявам, че това ще стане факт. Тези, които ще си закупят билети или вече са си ги закупили, ще получат в стойността на билета си и определен вид застраховка, част от европейската и световна практика. Застраховка "злополука" или "нещастие" влиза в цената на билета вече и у нас и той е гаранция, че ако се случат някакви инциденти, рисковете са покрити от едно от застрахователните дружества", съобщи Костадинов.

Водещият допълни, че това се предприема от името на Българския футболен съюз, а билетите няма да поскъпнат, и цените им ще си останат такива, каквито са обявени на сайта на БФС. Застраховката на притежателите на билети влиза в сила от 19 ч. в деня на първия мач от квалификациите, съобщи още водещият. Това важи и за пакетния билет за всички квалификации на българския национален отбор, както у нас, така  и в чужбина.

Водещият на предаването Index Sport Цветин Филипов насочи вниманието към един от най-богатите клубове в света - този на Манчестър Сити, който сключи 10-годишен спонсорски договор с германската фирма за спортна екипировка Puma.

"Стойността на контракта ще е 650 млн. паунда, а гражданите се търсеха нов спонсор и контактуваха с компанията още от ноември 2017 г., до момента на екипите им седеше символът на Nike. Този договор става вторият най-изгоден след сделката на Манчестър Юнайтед с Adidas", каза още Филипов.

Гледайте коментарите във видео материала.

 

 

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от Index Sport