Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

За вечното дерби у нас от финансова гледна точка

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 25.02.2019

Само за 10 дни Васил Божков, който заяви бизнеса си като претекст и гаранция за оздравяването на "Левски", плати 10 % от задълженията на клуба, около 3 млн. лева. "Левски" получи сериозна заявка, че може да започне от нулата, но без да изпада в по-долни групи. Самият нов изпълнителен директор на клуба Павел Колев каза, че има доста неща за решаване от ръководството, но за това работят много интелигентни специалисти. Това съобщи Александър Костадинов, водещ на предаването Index Sport.

 Отново за вечното дерби - ЦСКА - "Левски", но от финансова гледна точка, изрази мнението си водещият на предаването Index Sport Цветин Филипов.

"Кой колко струва в двата отбора и кой побеждава на терена на финансовото съревнование, дали отборът, който в последните дни успя да излезе от фалит или другият, който вече се сблъска с подобна ситуация преди години? Прави впечатление, че в топ 5 на най-високо оценените футболисти на "Левски" и ЦСКА има само 1 българин, това е Кристиян Маринов, който се оценява приблизително на 2 млн. евро. Националът пропусна мач №1 у нас заради натрупани жълти картони", каза още Филипов.

Най-скъп, по думите на водещия е Тиаго Родригес, неговата цена е 3 млн. евро, следван от съотборника си Рубен Пинто, оценяван на приблизително 2,200 млн. евро. "В "Левски" №1 е Холмар Ейолфсон, който се оценява на 2 млн. евро, но също не успяхме да го видим в неделното дерби заради контузия", уточни Филипов.

Гледайте още от света на спорта и парите във видео материала.

 

Последни новини
Още от Index Sport