Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Спечелиха ли Манчестър Юнайтед спонсорство от арабски милиарди?

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 20.02.2019

Със стабилен спонсор се сдобива отборът на Манчестър Юнайтед, това е принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Първоначалната новина, че ще купува клуба беше отречена от неговия двор, но  спонсорството му на футболния отбор ще бъде в изключително големи мащаби. Това каза водещият и Александър Костадинов в предаването Index Sport.

Състоянието на новия спонсор на Манчестър Юнайтед възлиза на 850 млрд. паунда. Сумата, която се спряга в медиите за спонсорство на клуба е 3,8 млрд. паунда и по думите на водещия е незначително перо в състоянието на семейството на бин Салман.

Водещият Цветин Филипов на предаването Index Sport насочи вниманието към САЩ и е дни от най-скъпите отбори там, които са в националната баскетболна асоциация, там, където спонсорските договори на играчите са за много милиони, там Ню Йорк Никс продължава да бъде най-скъпия отбор в асоциацията, цената му според списанието Forbes е 4 млрд. долара. Любовта към баскетбола прави инвестициите в този спорт в Америка също големи.

"Сумата от 4 млрд. долара представлява ръст с 11% в сравнение с миналата година, който се дължи на реновираната легендарна Медисън Скуер Гардън, завършена през 2013 година, което е довело до нови приходи", посочи Филипов.

Гледайте коментарите във видео материала.

 

 

 

Последни новини
Още от Index Sport