Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

С 90 хил. евро от наградния фонд Sofia Open изпрати победителя Медведев

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 11.02.2019

Александър Костадинов, водещ на предаването Index Sport коментира големия финал на приключилия тенис турнир Sofia Open. "Логично фаворитът сред топ състезателите от откриването на турнира, Данил Медведев, успя да се пребори и да спечели финалния турнир срещу Мартон Фучович, който не е толкова популярно име в света на тениса от топ 20, но успя да стигне до финал. Беше победен от Медведев за 83 минути игра, но това не попречи по никакъв начин на хората в залата  да се радват на красивия тенис от страна на номер 16 (Медведев) в ранг листата на ATP.

През тази година, по думите на Костадинов турнирът е бил на много високо ниво, спрямо всички останали до този момент, спортният директор беше главното действащо лице, което успя да го трансформира в едно по-качествено състезание, това е Горан Джокович, чичо на Новак Джокович. Наградният фонд беше разпределен между всички състезатели, които достигнах адо своите победи по време на цялата седмица. Данаил Медведев си тръгна с 90 хил. евро награден фонд.

Водещият на предаването Index Sport Цветин Филипов каза още, че явно Медведев има своя добър период. Освен на турнира в София, той има силна серия от убедителни представяния. Той триумфира в Токио и има записани 2 полуфинала в Москва и в Базел. Любопитен факт, който посочи Филипов е, че заедно с другия финалист Фучович пътуват с един самолет към следващия турнир, в Амстердам.

Вижте още от света на спорта в коментарите на водещите във видео материала.

 

Последни новини
Още от Index Sport