Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Темида не прощава на големите футболисти, когато се отнася до данъци

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria, Index Sport, 24.01.2019

Държавната хазна в Испания е разтворила пипалата си над всички големи състезатели, които се състезават в Ла лига и не оставя нито едно неприбрано евро. От друга страна - Темида ги посреща с леки наказания, поради първи провинения. Водещият Александър Костадинов Bloomberg TV Bulgaria, насочи вниманието в предаването "Index Sport" към Кристияно Роналдо, "който се състезава сега за старата госпожа в Италия. "Футболистът пристигна с огромната си усмивка и очарователната си приятелка на съдебното заседание", коментира журналистът.

"Сякаш няма нищо притеснително в това да се изправи пред съда и да признае вината си, за това, че в периода 2011 - 2014 г., по обвинени на италианската хазна, е укрил данъци в размер на 14,7 млн. евро", допълни Костадинов. Футболната звезда стигна до сделка с прокуратурата, след като призна вината си, за условна присъда от 24 месеца, защото това е първо провинение на Роналдо, според испанското законодателство. Затова, че не е платил тези 14,7 млн. евро, сега плати 18.8 млн. евро. Печелейки огромни суми на година, от футбола и от хотелиерския бизнес, Роналда получи възможност с тези милиони да изчисти името си", каза още Костадинов.

Това, с което тепърва предстои да се справи Роналдо, е обвинението в насилие от страна на Катрин Майорга от САЩ, както и предстои да се изясни има ли такъв инцидент и ли просто опит за изнудване от страна на американката, допълни още събитията около футболната звезда Костадинов. Той коментира и тоталното приключване с Испания от страна на Роналдо. Показателен беше и жестът, че футболистът не отиде на наградите за "Златната топка", заради Флорентино Перес. По думите на журналиста, страната вече остава затворена страница за съдбата на футболиста, още повече, че той не беше включен сред най-великите играчи, според изследване, направено от испанските медии.

Водещият Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria, коментира в предаването "Index Soprt" фактът, че в историята няма футболист, който през последните години да попадне зад решетките заради укриване на данъци, Кристияно Роналдо далеч не е единственият човек, Лионел Меси също е попадал в подобна ситуация, под ударите на Темида и това също е имало своите последици.

Кои са другите забележителни срещи на спортисти със съда, гледайте във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Index Sport