Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Средно ниската футболна заплата на Острова е към 70 хил. паунда седмично

Цветин Филипов и Александър Костадинов, Index Sport, 18.01.2019

В края на седмицата и съвсем в традицията на раздаване на възнагражденията на територията на Великобритания, седмично, водещият на предаването Index Sport, Александър Костадинов,  акцентира в спортно-финансовия си коментар на заплатите на футболистите от Висшата лига. 

"Преди да коментираме заплатите на всеки един футболист трябва да кажем, че Висшата лига е притегателна сила за всеки един футболист, която мачка тотално по финансови възнаграждения всички страни в Европа, тъй като никоя страна не може да си позволи такива заплати, като изключим някои от големите европейски клубове. Който сключи договор с някой от клубовете от висшата лига получава пари, за които не е и мечтал в първенствата, в които се е състезавал до момента".

Костадинов посочи 10 футболиста от Висшата лига с най-добро възнаграждение до момента. В началото на неговия списък е вратарят ня Борнемут, Асмир Бегович. Той получава една средно ниска заплата на седмица от 70 хил. паунда. За един футболист на Борнемут, който не е много известен, както  ида такъв отбор от средна величина, заплата от 70 хил. паунда е добро постижения, коментира Костадинов.

Месут Йозил, германски професионален футболист от турски произход, е атакуващ полузащитник, който може да играе и като ляв външен халф. От лятото на 2013 г. е играч на английския Арсенал. офанзивният халф на Арсенал вече получава 350 хил. паунда седмичното, съобщи водещият. 

Водещият Цветин Филипов насочва вниманието към спортните среди на Италия, където името на един много богат човек започна обиколки из местните медии. Има голяма вероятност дой да закупи голям пакет акции на Интер.

"Собственикът на „Алибаба“ Джак Ма може да бъде новият главен акционер на Интер. Според медиите в Италия най-богатият китаец предвижда да закупи 31-те процента от акциите на Ерик Тохир. „Кориере дело Спорт“ и „Тутоспорт“ пишат, че Ма бил готов да инвестира в Интер чрез фирмата си „Yunfeng Capital“. За целта трябва да плати около 150 млн. евро за дяла на президента на „нерадзурите“. Очаква се оферта от подобен мащаб да бъде достатъчна, за да се оттегли индонезиецът окончателно като акционер в клуба", посочи Филипов.

Филипов допълни информацията с факта, че Джак Ма е изключително близък със собственика на Интер и глава на групировката „Сунин Груп” – Жан Жиндон. Ма притежава 20 % от конгломерата. Жан от своя страна разполага с около 0,81% от акциите в „Алибаба”.

Вижте целия разговор във видео материала. 


 

 

Последни новини
Още от Index Sport