Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Съдбата поставя Моуриньо и Бекъм от двете различни страни на милионите

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 17.01.2019

Снимка: GettyImages Снимка: GettyImages

Съдбата поставя две футболни легенди, Моуриньо и Бекъм, от двете различни страни на милионите. В живота на единия тя ги привлича към неговите занимания, а в живота на другия поставя акцент върху загубата им.

Съдбата на Моуриньо, която неотдавна се промени и го отведе в неочаквана посока след последното му уволнение, се е погрижила за неговото благополучие. След уволнението си като треньор той, за разлика от другите останали без работа треньори, си има резерв от 15 млн. долара обезщетение, с които да запълни празнотата в очакване на нови провокации. Такова мнение сподели водещия  водещият Александър Костадинов, Bloomberg TV Bolgaria в предаването "Index Sport"

Оттук нататък,  по думите на водещия това, което ще прави треньорът, няма да е същото, с което се занимаваше досега, а именно - старши треньор на някой от досегашните грандове в Европа, но пък работата на спортен коментатор, която си е намерил, го оставя под светлините на прожекторите, но под друг ъгъл.

Според английските медии той ще стане коментатор срещу 60 хил. паунда на мач, поясни Костадинов. 

"Толкова ще получава за всеки  двубой, който ще коментира за "beIN Sports", телевизията, която държи част от правата за двубоите не само във Висшата лига, но и за международни срещи. Дебютът на "Специалния" е още този уикенд".

Водещият припомни, че и легендата на Българския футбол, Христо Стоичков, прави това за мексиканска телевизия и не само там. 

Досега от отборите, с които се е разделял преждевременно Моуриньо е прибрал около 50 млн. паунда, съобщи водещият.

Съдбата на друга футболна звезда, Дейвид Бекъм, не се оказва толкова благосклонна във финансов план напоследък. В коментара си на пространното интервю, дадено от футболната звезда за британски медии, водещият на предаването "Index Spot"  Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria, подкрепи това мнение, като цитира отчетената от семейство Бекъм загуба. Компанията, която притежава модната марка на Дейвид Бекъм, отчете загуба в размер на над 10 млн. паунда (11.2 млн. евро). Това се случва само няколко седмици след като стана ясно, че модната компания на неговата съпруга Виктория продължава да затъва финансово. Trinity Brands UK, която е собственик на марката на Бекъм Kent & Curwen, отчита загуба в размер на 10.7 млн. паунда (11.9 млн. евро) за 2017 г. Собствениците на компанията са се се надявали, че „златното докосване“ на бившия капитан на английския национален отбор по футбол ще помогне на компанията, но вместо това „тя затъва все повече в загуби“, твърдят експерти, цитирани от Daily mail.

„Когато подписа договор да стане лице на Kent & Curwen преди четири години, собствениците се надяваха, че Бекъм ще предаде своето златно докосване на марката. Както показва и случващото се с марката на Виктория обаче, асоциирането с Бекъм вече не е гаранция за успех, както в миналото"

 

Последни новини
Още от Index Sport