Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Байерн Мюнхен инвестира средно по 40 млн. евро в полезни играчи

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 16.01.2019

Грандиозни футболни трансфери стартираха и в самото начало на 2019 година. Все още не сме свидетели на онзи топ трансфер, който очакваме за 2019 г., но и той вероятно ще  е факт. Дали Неймар ще се върне в Барселона и дали Роналдо ще смени Юветнтус за някой саудитски клуб срещу уникалните 60 млн. които му предлагат. Водещият на предаването Index Sport  Александър Костадинов насочи вниманието към клуба на Байерн Мюнхен, по -специално към новата придобивка Бенжамен Павар, световен шампион с Франция от миналогодишното лято на световното първенство в Русия, изключителен футболист, който беше стълб в лявата зона на защитата на националния френски отбор.

"Но това не е единственото, което  е впечатлило техническия директор на клуба. Изключителната работа и с двата крака, както и с главата са умения, които Павар притежава и ще е полезен на баварците, с оглед на това, че беше закупен за 40 млн. евро. На 1 юли трябва да премине в новия си клуб. С баварския клуб ще започне подготовка за следващия сезон. Финансовата политика на баварския клуб винаги следва една точна линия, по която няма криви. По никакъв начин клубът не залага на огромни суми за един или двама футболисти. Той винаги си прави добре сметката през годините, за да може да инвестира на средно ниво достатъчно средства във футболисти, които ще са им полезни", каза още Костадинов.

Водещият представи финансовата скала на трансферите на клуба, в която Павар заема второто място. Той е бил закупен на същата сума, на която и Хави Мартинес от Билбао. Таблицата води Корентен Толисо, закупен от Лион за сумата от 41,5 млн. евро. Погледнато общо, футболистите на клуба не надхвърлят с трансферните си суми и 50 млн. евро за футболист, докато в други европейски клубове сумите са много по-различни.

ПСЖ и Барселона имат трансфери съответно за 222 млн. евро за Неймар няма как да се пропусне Мбапе, който струва 189 млн. евро, а 160 млн. евро са дадени за Филипе Коутиньо. В Байерн Мюнхен също се дават сериозни суми, но не и такива, каквито се раздават във френските и испанските грандове, съобщи Костадинов.

 Водещият Цветин Филипов на предаването  Index Sport прехвърли фокуса на внимание на югозапад, към Испания.

"Там когато се говори за футбол страстите се разгорещяват и емоциите вземат връх, а когато се говори за Реал Мадрид и Барселона, за вечния конфликт и вечното дерби нещата стават сериозни. Головата машина на Барселона, Лионел Меси, в продължение на сезони трупа голови активи за отбора си влезе в испанските медии, където се появиха заявления, че футболистът няма 400 гола в "Ла лига", въпреки че преди време вестниците писаха точно обратното", посочи Филипов.

И тази тема се е превърнала в спор, който ангажира испанските футболни медии и техните фенове изцяло.

Гледайте още по спортните теми във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Index Sport