Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Флойд Мейуедър е най-богатият спортист за 2018 година

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index sport, 14.12.2018

Александър Костадинов и Цветин Филипов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Костадинов и Цветин Филипов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-богатият спортист за 2018 г. според списание Forbes е боксьорът Мейуедър. Това заявиха Александър Костадинов и Цветин Филипов, водещи на предаването "Index sport" по Bloomberg TV Bulgaria.

"В рамките на 12 минути успя да спечели 285 млн. oолара. Сумата надвишава тези на Роналдо и Меси", разкри Александър Костадинов.

От друга страна, Серина Уилямс се оказа единствената спортистка в класацията топ 100 на списанието за най-влиятелните жени в света, съобщи Цветин Филипов.

"След като пропадна сделката със Златан Ибрахимович, Милан се ориентира към друг състезател с високи постижения - Сеск Фабрегас. Може би Милан е неговото място и най-вероятно този трансфер ще се случи. Милан са готови да отделят 8 млн. евро за Фабрегас", отбелязаха водещите.

"Китайски инвеститори планират вложения в европейски футбол. Те са готови да платят 300 млн. евро, за да закупят контролния пакет акции на Севиля. Севиля отдавна изпитва известен дискомфорт от финансова гледна точка въпреки богатата си история. Зад гърба си има 5 трофея в Лигата на Европа и Купата на Уефа. Най-вероятно ще има закупуване на някакъв известен дял процент от азиатците, тъй като те търсят широк пазар за инвестиции в европейски футбол".

Футболистът Ерик Абидал има фондация, която започва проект за финансиране на изследвания на рак от Научно-изследователския институт на болницата Вайдаброн в Барселона, спомена Цветин Филипов. "Идеята е да се постави началото на научно изследване, което да работи за предотвратяването на метастази в детските тумори . Проектът се финансира изцяло от фондацията и се дава възможност за високо иновативни изследвания. Текущите лечения са най-ефективни при първични тумори. Намерението е чрез терапия, базирана на тези изследвания, за да промени всичко това, за да може в ранен стадий проблем да се установи", добави още той.

Тези и други новини от света на спорта очаквайте във видео материала.

 

Последни новини
Още от Index Sport