Петролните пазари изпращат най-лошата седмица от 2008 г. насам

Графика на деня за 13 март

Най-лошата седмица за петролните пазари от финансовата криза насам. Графика: Bloomberg TV Bulgaria Най-лошата седмица за петролните пазари от финансовата криза насам. Графика: Bloomberg TV Bulgaria

Цените на петрола регистрират най-големите си спадове от 2008 г. насам на фона на напрежението между Русия и Саудитска Арабия и разпространението на коронавируса, което засегна търсенето, съобщава Bloomberg.

Фючърсите в Ню Йорк се понижиха с 18% тази седмица. Производството на петрол може да достигне рекордни нива през април, след като Москва и Рияд, бивши съюзници в рамките на ОПЕК+, обявиха, че увеличават добива, смятат от Goldman Sachs.

В същото време опасенията около търсенето продължават да растат. Цените на черното злато се сринаха в четвъртък, след като американският президент Доналд Тръмп забрани пътуванията до САЩ от Европа.

Петролът възстанови част от загубите си за седмицата в петък, но все пак признаците на тревожност изобилстват, като цените са по-волатилни, отколкото по време на финансовата криза. 

Последни новини
Още от Графика на деня