Британският паунд като барометър за сценариите след изборите

Графика на деня 12 декември 2019 г.

Британският паунд е барометър за сценариите за Brexit след изборите в Кралството. Графика: Bloomberg Британският паунд е барометър за сценариите за Brexit след изборите в Кралството. Графика: Bloomberg

Британският паунд се колебае между ръстове и спадове, докато избирателите в Кралството се насочват към урните, за да подкрепят Консервативната партия, обещаваща Brexit през януари, или лейбъристите, настояващи за втори референдум, пише Bloomberg.

Залозите за овърнайт волатилността на пауда достигнаха почти 3-годишен връх, а трейдърите хеджираха риска от изненадваща развръзка на пазарите на опции. 

Британската валута е най-добре представящата се в света през последните месеци, като ръстовете на цената ѝ са водени от спекулациите, че мнозинство на Консервативната партия след изборите ще позволи на премиера Борис Джонсън да прокара споразумението за Brexit в парламента. Ралито при паунда продължи дори на фона на проучвания на общественото мнение, според които преднината на торите пред лейбъристите се стопява.

Около обяд днес в Лондон паундът отслабна с 0,2%, търгувайки се на ниво от 1,3172 пауда за долар, след като по-рано стойността му се повиши до 1,3229 паунда за долар – най-високото ниво от 27 март.

 

 

Последни новини
Още от Графика на деня