Акциите на Boeing поскъпват след прогноза за рязък скок в производството

Графика на деня за 23 октомври

Акциите на Boeing поскъпват на старта на търговията на Wall Street. Снимка: Bloomberg Terminal Акциите на Boeing поскъпват на старта на търговията на Wall Street. Снимка: Bloomberg Terminal

Акциите на производителя на самолети Boeing поскъпнаха, след като компанията обяви, че очаква рязък скок в производството, съобщава Bloomberg. Това се случи, след като компанията изрази увереност, че моделът 737 Мах може да получи повторно разрешение за полети по-късно през тази година, съобщава Bloomberg.

Производството на най-продавания модел Max ще се увеличи с 36% до 57 самолета месечно до края на следващата година, заяви компанията в изявление. Загубите от приземяването на 737 Мах се увеличиха до 9.2 млрд. долара за третото тримесечие на 2019 г., което е ръст с 900 милиона долара, но компанията отбелязва, че не е имала големи допълнителни разходи за компенсиране на клиентите си.

Boeing се опитва да преодолее една от най-големите кризи в 103-годишната си история след две катастрофи със 737 Маx, при които загинаха 346 души. След тях, полетите на този лайнер бяха спрени от авиационните власти.

Още по темата

Boeing планира да съкрати производството на друг самолет – 787 Dreamliner, до 12 машини на месец до края на следващата година в сравнение с 14 в момента. Причина за това е търговското напрежение с Китай, който е основен клиент на машините. Дебютът на новия модел 777Х се очаква да бъде отложен за началото на 2021 г., поради факта, че Boeing изчаква забавена доставка на двигатели.

Акциите на Boeing повишиха цената си с 2,6% до 345,72 долара в началото на търговията на Wall Street. 

Последни новини
Още от Графика на деня