Очакванията за импийчмънт на Тръмп разтревожиха Wall Street

Графика на деня за 25 септември 2019

Изказванията на американския президент Доналд Тръмп и председателят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси диктуваха настроенията на щатските борси. Графика: Bloomberg TV Bulgaria Изказванията на американския президент Доналд Тръмп и председателят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси диктуваха настроенията на щатските борси. Графика: Bloomberg TV Bulgaria

Точно когато изглеждаше, че цените на американските акции ще се завърнат към рекордни стойности, бичите настроения бяха помрачени от нарастващите слухове за импийчмънта на американския президент Доналд Тръмп, съобщава Bloomberg.

Никой не предполагаше, че само заплахата за отстраняването на президента ще допринесе за най-голямата месечна загуба на американските акции и ще върне интереса към активите убежища.

Търговските напрежения продължават да нарастват, докато икономическите данни увеличават тревогите, включително сред американските потребители.

Очакванията за импийчмънт на президента достигнаха 65% на PredictIt.com, като притесненията относно отражението на евентуалния бъдещ трус върху пазарите сериозно натежаха на инвеститорите.

Сега инвеститорите са изправени пред сложната задача да преценят как един импийчмънт би се отразил върху икономиката и финансовите пазари.

 

 

Последни новини
Още от Графика на деня