TNBT

Накъде с петрола

Графика на деня, 31 май 2019

Фючърсите на WTI, американските 10-годишни облигации, лихвите в САЩ 2016-2019 в графика на Bloomberg Terminal Фючърсите на WTI, американските 10-годишни облигации, лихвите в САЩ 2016-2019 в графика на Bloomberg Terminal

Или доходността по 10-годишните американски държавни облигации падна твърде много, или петролът може да продължи да пада. Изправен пред евентуалната възможност за бърз преход към ситуацията на намаляване на лихвите, WTI потъна под 50 долара за барел в Ню Йорк заради опасения за глобалното търсене. Това според Майк Макглон от Bloomberg е първи обрат при най-масово търгуваната суровина от декември 2015.

Петролът се насочи към най-големия си месечен спад тази година на фона на опасения, че търговската война САЩ-Китай би могла да навреди на търсенето, наред с напреженията в Персийския залив.

Саудитският крал Салман Бин Абдулазис обвини Иран в създаване на заплаха за глобалните доставки на срещата на арабските лидери, която призова международната общност да се изправи срещу Техеран след нападенията срещу танкери.

 

Последни новини
Още от Графика на деня