Внимание към търговията

Графика на деня, 10 януари 2019

Графиката показва прогнозата за първото тримесечие на 2019, в жълто и прогнозата за второто – в синьо. Секцията с прогнозите е отделена в червено. Графика: Bloomberg Terminal Графиката показва прогнозата за първото тримесечие на 2019, в жълто и прогнозата за второто – в синьо. Секцията с прогнозите е отделена в червено. Графика: Bloomberg Terminal

Преговорите САЩ-Китай продължиха един ден повече и след това Китай обяви, че преговорите в Пекин „поставят основата” на решение на търговските спорове.

САЩ отбеляза ангажимента на китайците да купуват повече продукти на земеделието, енергетиката и производството и иска Пекин да гарантира спазване на ангажиментите си.

„Търговският оптимизъм, който се развива в последните четири дни на търговия е изправен пред изпитанието на реалността и азиатските пазари отстъпват от ръстовете заради разочароващите изявления след преговорите”, каза Маргарет Янг, стратег в CMC Markets Singapore Ltd.

"Ръстът на златото и йената показват, че инвеститорите отново стават предпазливи, докато не излязат още детайли за преговорите, показващи конкретен напредък”.

 

Последни новини
Още от Графика на деня