Инвеститорите скъсиха соята

Графика на деня, 15 юни 2018

Общите нетни позиции за соята от 2013 до днес. Графика: Bloomberg Terminal Общите нетни позиции за соята от 2013 до днес. Графика: Bloomberg Terminal

Фючърсите на соята се понижиха. Инвеститорите започнаха да продават накъсо соята, съобщи Bloomberg, но тези къси позиции остават извън цикличните ръстове /графиката горе/.

SLC Agricola SA, която обработва соеви, царевични и памучни ниви, по-големи от Род Айлънд, регистрира 67% ръст на акциите тази година в сравнение със спада с 5,5% на индекса Ibovespa.

Компанията ускорява разрастването си след  като обяви рекордна печалба през 2017 и очаква да жъне още по-добри резултати заради подобрената перспектива за цените и спада на бразилския реал, каза Аурелио Павинато, гл. изпълнителен директор в интервю за Bloomberg от Сао Паоло.

Глобалното търсене на соя, използвана за храна на животните и гориво би трябвало да продължи да расте с почти 15 млн това годишно в следващите 10 години, поддържайки цените достатъчно атрактивни, за да насърчи увеличаването на засетите площи, каза Павинато.

Апетитът за царевица и памук също продължава да расте.

Последни новини
Още от Графика на деня