Азиатските акции записаха най-голям спад от ноември 2016

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific Index се понижи с 4,8% от 29 януари насам

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Разпродажбите на пазарите в Азиатско-тихоокеанския регион подкрепиха мечите настроения на инвеститори.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific Index се понижи с 4,8% от 29 януари насам, когато отчете рекорден връх на фона на разпродажбите в световен мащаб, пише Bloomberg. 

Това е най-голямото отстъпление на индекса от септември-ноември 2016 преди изборите в САЩ, когато бе отчетен спад от 7,1%

На следващата графика се вижда, че през по-голямата част от януари инвеститорите са възприемали пазара като “overbought” в очакване на известна корекция и забавяне на възходящия тренд преди нови рекордни стойности. 

Източник: Движение на MSCI Asia Pacific Index (бялата линия), 50-дневна пълзяща средна (лилавата линия), 100-дневна пълзяща средна (зелената линия) и 200-дневна пълзяща средна (жълтата линия). Източник: Bloomberg Terminal 

Волатилността на пазара на акции в Япония се покачи до най-високото си ниво от три месеца насам, следвайки спада на щатските акции и покачването на доходността по 10-годишните ДЦК на САЩ на фона на опасенията, че Фед може да предприеме покачване на лихвените проценти с по-бърз темп от очакваното. 

Източник: Bloomberg Terminal 

Последни новини
Още от Графика на деня