Пропадането в бездната продължава – биткойнът под $10 хил.

Над $200 млрд. са изтрити от глобалния пазар на криптовалути по време на разпродажбите в сряда

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Цената на биткойна падна до под $10 хил. за брой на базираната в Люксембург борса Bitstamp за първи път от ноември насам.

Разпродажбите му продължават за втори пореден ден на фона на опасенията, че регулаторните органи могат да наложат по-строга политика спрямо виртуалните валути. Най-високата си стойност криптовалутата достигна в средата на декември, когато се разменяше за около 20 000 долара преди пускането на фючърсната търговия, предаде Investor.bg.

Над $200 млрд. са изтрити от глобалния пазар на криптовалути по време на разпродажбите в сряда, обобщава CNBC. Общата пазарна капитализация на цифровите валути във вторник възлизаше на $653,8 млрд. според данни на Coinmarketcap.com. 

След спада по време на азиатската търговия за цифровите пари, включително за биткойн, етер и рипъл, пазарната оценка се сви до под $450,5 млрд. Въпреки че цената на някои криптовалути започна да се възстановява, те все още се търгуват на много ниски нива спрямо предходния ден.

Разпродажбите бяха предизвикани от притеснения за въвеждане на по-строги регулации на ключовите пазари за криптовалутите – Южна Корея и Китай.

През миналата седмица министърът на правосъдието на Южна Корея заяви, че министерството му подготвя законопроект, който би могъл да забрани търговията с криптовалути, но по-късно други представители на властта смекчиха позицията си.

Последни новини
Още от Графика на деня