Цената на биткойн под натиск на опитите за регулация

Криптовалутата падна до най-ниското си ниво от началото на декември

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Биткойнът се понижи до най-ниското си ниво от началото на декември на фона на разпродажбите по време на азиатската търговия, съобщи Bloomberg. Това се случва на фона на нарастващите желания за налагане на контрол върху пазара на криптовалути от страна на различни регулатори от цял свят.

Цената на най-голямата по пазарна капитализация цифрова валута се понижи с 6,3% до 13 040 долара в Хонконг, което е най-ниското й ниво от 5 декември 2017 г. според средното изчисляване на цената от страна на Bloomberg. Пониженията в цената във вторник обърнаха и възходящия тренд от последните два дни. Биткойнът в момента е загубил повече от 30% от стойността си от средата на декември, когато и отчете най-високите си стойности след пускането на търговия с фючърси. При другите криптовалути също се наблюдават тенденции на поевтиняване. 

„Инвеститорите трябва да са готови да загубят всичките си пари, инвестирани в биткойн“, каза Стивън Майор, председател на Европейския орган за ценни книжа и пазари в интервю за Bloomberg. Той добави още, че голямата волатилност на биткойна подкопава възможностите за използването му като реална валута.

Вижте още в материала на Investor.bg

Последни новини
Още от Графика на деня