Продажбите на електромобили до 2030 в широк диапазон

Глобалният енергиен гигант Exxon Mobil Corp. прогнозира продажбите да достигнат 20 млн. единици до 2030

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Оценките за темпа, с който ще нарастват продажбите на електрически превозни средства се колебаят в широки граници, пише Bloomberg.

Глобалният енергиен гигант Exxon Mobil Corp. прогнозира продажбите на електромобили да достигнат 20 млн. единици до 2030, докато Bloomberg New Energy Finance (BNEF) предвижда техният брой да достигне над 100 млн. за същия период.

Продажбите в индустрията са напът да надминат 1 млн. електрически превозни средства през 2017, посочват от BNEF, макар че на този етап те съставляват само малка част – 1,8%, от общите продажби на превозни средства за третото тримесечие. 

Продажбите на електрически автомобили в Северна Америка са нараснали с 18% през третото тримесечие спрямо година по-рано, сочи доклад на Bloomberg New Energy Finance.

Източник: Bloomberg Terminal 

Макар че изостава по този показател в сравнение с Китай и Европа, регионът е напът да отчете рекорни продажби от 220 хил. през 2017. Продажбите през третото тримесечие на 2018 се очаква да достигнат връх от 79 хил., което е значителен ръст в сравнение с 7 500 през първото тримесечие на 2012. 

Последни новини
Още от Графика на деня