Американците са похарчили над $1,5 млрд. в интернет в Деня на благодарността

В началото на празничния сезон потребителските разходи в САЩ нараснаха с 16,8% на годишна база

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Американските потребители са похарчили повече от $1,52 млрд. онлайн в Деня на благодарността в четвъртък, предаде Investor.bg. Тази година обаче търговците започнаха с по-ниските ценови предложения по-рано, в навечерието на Черния петък. 

В началото на празничния сезон потребителските разходи в САЩ нараснаха с 16,8% на годишна база до 17 ч. местно време в четвъртък, твърди Adobe Analytics, която е проследила 80% от онлайн трансакциите в 100 американски компании за търговия на дребно.

Националната федерация по търговия на дребно прогнозира, че продажбите за ноември и декември ще нараснат с 3,6-4% спрямо 4% миналата година. Продажбите извън магазините, които включват онлайн продажбите и тези от киоски, се очаква да се покачат с 11-15% до около $140 млрд.

Празничният сезон през ноември и декември е ключов за търговците на дребно в САЩ, защото може да донесе около 40% от годишните продажби. Търговците се опитват да привлекат купувачи с големите си намаления.

Средните отстъпки варират между 10 и 16%, като най-добрите сделки онлайн са във вечерта на Деня на благодарността.

Броят на потребителите, които пазаруват през смартфоните си, е скочил, като вече представлява 46% от трафика на сайтовете за търговия, докато трафикът от настолни компютри и лаптопи се е свил съответно с 11 и 6 на сто.  

Последни новини
Още от Графика на деня