Азиатските акции напът да запишат най-голям спад от началото на 2017

Виждаме предимно прибиране на печалбите преди края на годината, смята експерт

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Индексът MSCI AC Asia Pacific Index се е насочил към най-голямото си отстъпление от началото на годината. Азиатските акции се понижават за четвърти пореден ден, отбелязвайки най-дългата си серия на загуби от почти месец насам.

"Виждаме предимно прибиране на печалбите преди края на годината", коментира Алан Ричърдсън, инвестиционен мениджър в Samsung Asset Management Ltd.  в Хонконг.

Въпреки това моментът е добър за инвестиции в акции с оглед на перспективите пред глобалния икономически растеж през 2018, отбелязва той. 

Повече за макроикономическите показатели и за форекс пазара може да научите на шестото издание на Investor Finance Forum - най-големия форум за инвестиции и финанси в региона, организиран от Investor.bg. Събитието ще постави фокус върху макротрендовете в инвестициите, тенденциите при договорните фондове, криптовалутите и валутната търговия. Вижте повече за лекторите и програмата на financeforum.investor.bg

Заповядайте на 1 декември 2017 г. в Интер Експо Център София и станете част от най-голямото общество на индивидуални и институционални инвеститори в България.

Последни новини
Още от Графика на деня