Заетостта в частния сектор в САЩ с най-силен ръст от март

Безработицата се очаква да остане на ниво от 4,2 на сто

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Ръстът на заетостта в частния сектор в САЩ се ускорява през октомври с най-бърз темп от март насам. Това показва редовният месечен доклад на ADP.

Компаниите извън сектора на земеделието добавят 235 хил. позиции през октомври спрямо 110 хил. предходния месец, съобщава Investing.com. Очакванията бяха частният сектор да добави около 200 хил. позиции през октомври, предаде Investor.bg

Новите позиции при компаниите производителките на стоки са 85 хил., а при тези в сектора на услугите – 150 хил. 

Заетостта в строителството расте с 62 хил. нови работни места, което е най-голямото повишение от февруари 2006. Това по всяка вероятност се дължи на по-високото търсене на работна ръка за възстановяването на сгради след ураганите в Тексас и Флорида.

Докладът за пазара на труда на ADP е в унисон с други данни, които показват, че икономиката се възстановява след тропическите бури, коментира Bloomberg.

В петък се очакват официалните данни на Министерството на труда. Тогава ще има и информация за дела на безработицата, както и за ръста на заплатите. Прогнозите са за ръст на заетостта с 312 хил. позиции, след като през септември имаше спад от 33 хил. работни места заради смущенията около ураганите Харви и Ирма.

Освен това се очаква безработицата да остане стабилна на ниво от 4,2 на сто.

Последни новини
Още от Графика на деня