Twitter надмина прогнозите за продажбите си

Акциите на компанията скочиха след обявените резултати

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Акциите на Twitter се изстреляха нагоре, след като компанията обяви по-високи резултати за продажбите в сравнение с прогнозните оценки, както и ръст на месечно активните потребители, предаде Investor.bg

Компанията отчете, че броят на месечно активните ѝ потребители е нараснал до 330 млн. души през третото тримесечие. Това е добър знак за инвеститорите, които гледат на това като на показател за дългосрочните перспективи пред социалната мрежа. Броят на дневно активните потребители е скочил с 14 на сто, като това е четвъртото поредно тримесечие, в което растежът е двуцифрен, каза компанията в свое изявление.

Twitter отчете, че нетната ѝ печалба се е свила до $21,1 млн., или 3 цента на акция, през тримесечието. Като се изключат някои разходи, печалбата е достигнала 10 цента на акция, в сравнение със средната оценка на анализаторите за 7 цента.

Приходите са се свили с 4,3 на сто до $589,6 млн. Анализаторите очакваха $587,5 млн., сочат данни, събрани от Bloomberg. Twitter твърди, че по-високите приходи от продажби от очакваното са благодарение на видео реклама и платформите за лицензиране на данни.

Продажбите в САЩ, най-важния рекламен пазар на Twitter, са спаднали с 11% спрямо същия период на миналата година. Компанията успява да привлече само малък дял от дигиталния рекламен пазар, който е доминиран от Google и Facebook. Ръстът на общите приходи е задвижван от международните продажби, които са нараснали с 6 на сто спрямо предходната година.

Twitter направи прогноза за четвъртото тримесечие, като посочи, че коригираната печалба преди данъците, лихвите и амортизацията, ще бъде в диапазона $220-240 млн. Анализаторите прогнозираха $200 млн.

Последни новини
Още от Графика на деня