Goldman Sachs отчете спад на печалбата от 3%

Като цяло приходите на Goldman Sachs се повишават с 2% до $8,33 млрд.

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs отчете 3% спад на печалбата си за третото тримесечие, като ръстовете от инвестиционното банкиране бяха засенчени от по-слабите приходи от търговия с активи с фиксирана доходност, предаде Investor.bg

Понижението на приходите на звеното за търговия с облигации, валути и суровини възлиза на 26 на сто до $1,45 млрд.. Вече трето поредно тримесечие банката записва спад в приходите от този бизнес заради слабата волатилност.

От Goldman Sachs полагат усилия да пренасочат фокуса си към по-стабилен сегмент като например управлението на инвестиции и потребителско кредитиране. През 2016 банката стартира онлайн платформата Marcus, насочена именно към потребителското кредитиране. 

Нетната печалба възлиза на $2,04 млрд. за трите месеца до края на септември, което, разпределено сред акционерите, се равнява на 5,02 долара на акция. Преди една година печалбата е била $2,1 млрд., или $4,88 на акция.

Като цяло приходите на Goldman Sachs се повишават с 2% до $8,33 млрд., подкрепени от инвестиционното банкиране и кредитирането. Очакванията бяха за $7,54 млрд.

Конкурентът на Goldman – Morgan Stanley - отчете по-висока печалба, насърчена от инвестиционното банкиране и звеното за управление на активи. Въпреки това банката също отчита спад от 20% на приходите от търговия с облигации до $1,2 млрд. При JPMorgan понижението е 27%.

Последни новини
Още от Графика на деня