JPMorgan отчита 27% спад на приходите от търговия с облигации

Общите пазарни приходи на банката са намалели с 21%

Общи пазарни приходи на JPMorgan. Източник: Bloomberg Terminal Общи пазарни приходи на JPMorgan. Източник: Bloomberg Terminal

Американската банка JPMorgan Chase задмина очакванията на Wall Street по отношение на приходите и печалбата си за тримесечието в четвъртък, предаде Investor.bg

 Сериозният спад в търговията с облигации засенчва печалбата при кредитите и по-високите лихвени проценти. 

Търговията на финансовите пазари отново представлява проблем за банката. Приходите от търговията с облигации са се стопили с 27% спрямо същия период на миналата година, когато тя бе подкрепена от по-високата пазарна активност заради Brexit и изборите в САЩ. Приходите от фондовите пазари също са спаднали с 4%.

Акциите на JPMorgan, която даде старт на сезона на отчетите за банките в САЩ, се потопиха с 0,66% до $96,20 в предборсовата търговия.

„Резултатите са стабилни, но не са изключителни“, казва анализаторът на Morningstar Джим Синегал.

Няколко големи американски банки предупредиха миналия месец, че приходите от търговия с акции и облигации ще бъдат ударени през третото тримесечие.

Общите пазарни приходи на JPMorgan са намалели с 21%. Главният изпълнителен директор Джейми Даймън миналия месец прогнозира спад от около 20% за тримесечието.

Средният ръст на заемите на банката и по-високите нетни лихвени доходи през тримесечието са ѝ помогнали да омекоти удара.

„Глобалната икономика продължава да се справя добре, а американските потребители остават в добро състояние със стабилен ръст на заплащането“, казва Даймън в изявление.

Общите приходи на банката все пак са се увеличили с 2,7% до $26,2 млрд., което е над средната оценка на анализаторите за $25,23 млрд..

Нетната печалба се е повишила до $6,73 млрд, или $1,76 на акция, през третото тримесечие до 30 септември. Нетните лихвени приходи са нараснали с 10% до $12,80 млрд. заради по-високите лихвени проценти. 

Последни новини
Още от Графика на деня