Wal-Mart разкри програма за обратно изкупуване на акции за $20 млрд.

Акциите на Wal-Mart поскъпнаха с над 2% в предборсовата търговия

Цената на акция на Wal-Mart Stores Inc. Източник: Bloomberg Terminal  Цената на акция на Wal-Mart Stores Inc. Източник: Bloomberg Terminal

Wal-Mart разкри нова програма за обратно изкупуване на акции за $20 млрд., с която заменя съществуващите си планове. Новата програма ще бъде изпълнена в рамките на двегодишен период, каза компанията, предаде Investor.bg. 

Акциите на Wal-Mart поскъпнаха с над 2% в предборсовата търговия след новината.

Най-голямата верига супермаркети в САЩ Wal-Mart потвърди прогнозите си за печалба за текущата финансова година и обяви планове за увеличаване на локациите за събиране на продукти, поръчани онлайн, с 1000 през 2019.

Търговецът на дребно поясни, че ще продължи фокуса си върху преустройство на съществуващите магазини и включването на „дигиталните изживявания“ вместо построяването на нови локации.

Ден преди годишния си Ден на инвеститорите в Бентънвил, Арканзас, Wal-Mart заяви, че очаква американският ѝ бизнес с електронна търговия да увеличи продажбите си с около 40% през фискалната 2019. Онлайн трансакциите са нараснали с 60% през второто тримесечие на тази година, съобщи Wal-Mart през август.

„Имаме добра скорост на бизнеса, изпълняваме стратегията си и се движим бързо, за да спечелим заедно с клиентите ни, които са по-свързани от всякога и възприемат инструменти, помагащи им да спестят време и пари“, каза главният изпълнителен директор Дъг МакМилън. 

Вижте повече в материала на Investor.bg

Последни новини
Още от Графика на деня