Индустриалното производство в Германия с най-силен ръст от 2011

Германската икономика е напът да запише стабилен растеж през третото тримесечие

Ръст на индустриалното производство (сините барове) и на фабрични поръчки (бялата линия) в Германия (процентно изменение). Източник: Bloomberg Terminal Ръст на индустриалното производство (сините барове) и на фабрични поръчки (бялата линия) в Германия (процентно изменение). Източник: Bloomberg Terminal

Германското индустриално производство е нараснало по-силно от очакванията през август, отбелязвайки най-големия си месечен ръст от над 6 години, показват данни от понеделник, предаде Investor.bg

Повишението е пореден сигнал, че най-голямата икономика в Европа е напът да отбележи стабилен растеж през третото тримесечие, коментират анализатори. 

Индустриалното производство се е увеличило с 2,6% на месечна база през август, след като спадна с 0,1% през юли, сочат данните на министерство на икономиката. 

Разбивка на данните показва, че заводите са произвели повече междинни, капиталови и потребителски стоки през август. Енергийното производство също е нараснало, а активността в строителството е намаляла.

Министерството заяви, че индустриалното производство набира скорост от началото на годината насам.

Последни новини
Още от Графика на деня