Швейцария е лидер сред страните с най-високо заплащане за чужденци

Сингапур обаче е най-предпочитана дестинация сред чужденците

Средно годишно заплащане на чужденците в съответната страна. Източник: Bloomberg Средно годишно заплащане на чужденците в съответната страна. Източник: Bloomberg

Имигрантите, преместили се да работят в Швейцария - дом на някои от най-големите частни банки, трейдъри на суровини и фармацевтични компании, печелят средно над $193 хил. годишно. Това е най-високото средно заплащане в света и е почти двойно по-голямо от средното в глобален мащаб, сочи проучване на HSBC Holdings, публикувано в сряда.

Швейцария води в икономическата класация на HSBC, която измерва показатели от лични финанси и напредък в кариерата до силата на местната икономика, за трета поредна година. Почти осем от всеки 10 чужденци казват, че имат повече доходи на разположение, след като са се преместили в Швейцария.

Норвегия и Германия са съответно на второ и трето място по отношение на икономиката, следвани от Сингапур, който обаче води цялостната класация за най-предпочитана дестинация за трета поредна година, сочи годишният доклад HSBC Expat Explorer.

Вижте повече в материала на Investor.bg

Последни новини
Още от Графика на деня