Tуристическата индустрия в Китай ще изпревари тази на Индия и САЩ

Китайците ще осъществят почти 70% повече пътувания в чужбина през 2020

Среден годишен ръст на туристическата индустрия в Китай. Източник: Bloomberg Terminal Среден годишен ръст на туристическата индустрия в Китай. Източник: Bloomberg Terminal

Туристическа индустрия в Китай се очаква да отчете среден годишен ръст от 8% в период от 2017 до 2027, изпреварвайки други големи икономики като Индия и САЩ, съобщава Bloomberg, позовавайки се на Световния съвет за туризъм и пътувания.

Предстоящите национални празници от 1 до 8 октомври ще бъдат барометър за процъфтяващата индустрия, като китайските власти прогнозират в този период да бъдат реализирани над 710 милиона пътувания, което е с 10% повече от миналата година, пише Investor.bg

В същото време друго проучване показа, че младите китайци се превръщат в основен двигател за ръста на пътуванията в световен мащаб.

"Китай стана жизненоважен за растежа на световния туристически пазар“, коментират анализатори пред Bloomberg Intelligence.

Според статистиката китайците ще осъществят почти 70% повече пътувания в чужбина през 2020 в сравнение с 2015, подхранвайки растежа в туризма и подпомагайки сектори като транспорт и инфраструктура.

В същото време през 2015 китайците са реализирали 128 милиона пътувания в чужбина, показват данни на правителството, като 60% от всички са осъществени от хора между 18 и 34 години.

Последни новини
Още от Графика на деня