Да очакваме ли завръщане на суперцикъла на IPhone

Акциите на Apple са нагоре с 39% от началото на годината

 Процентно изменеие на цената на акциите на Apple (бялата линия) и Nasdaq Composite Index (синята линия). Източник: Bloomberg Terminal Процентно изменеие на цената на акциите на Apple (бялата линия) и Nasdaq Composite Index (синята линия). Източник: Bloomberg Terminal

Много анализатори смятат, че обявяването на пазара на новите модели iPhone, които ще бъдат разкрити по-късно днес, 12 септември, ще предизвика "супер цикъл" на продажбите, подобен на този, който изпрати акциите на Apple на върхови нива преди три години, пише Bloomberg. 

Инвеститорите се надяват, че подобрените камери и възможностите за 3D наблюдение, интегрирани в новите модели, ще доведат до отложено търсене, наблюдавано през 2014, когато представянето и пускането на пазара на iPhone 6 тласна цената на акциите на Apple нагоре. Представянето на акциите на технологичния гигант изпревари ръста на Nasdaq Composite Index с 9,5% през следващите два месеца от пускането на iPhone 6. 

Акциите на Apple поскъпнаха с 39% от началото на годината, а таргетът за средна цена предполага ръст от 8,6% през следващите 12 месеца. 

 

Последни новини
Още от Графика на деня