ДЦК на Южна Корея най-накрая отразиха геополитическия риск

Доходността по държавните облигации на Корея се покачи над тази на САЩ

Доходност по 10-годишните държавни облигации на Южна Корея и САЩ. Източник: Bloomberg Terminal Доходност по 10-годишните държавни облигации на Южна Корея и САЩ. Източник: Bloomberg Terminal

На фона на разгорещената реторика в геополитически план през миналата седмица доходността по държавните ценни книжа на Южна Корея се повиши до най-високите си нива от февруари 2016, преминавайки за кратко рисковата премия по CDS-те на Китай за първи път от май 2013 насам, предаде Bloomberg.

Доходността по 10-годишните държавни облигации на Южна Корея се покачи с около 7 базисни пункта до 2,31% този месец.

Въпреки това ръстът на доходността не прави дъгловите инструменти на Южна Корея достатъчно привлекателни за някои глобални фондови мениджъри. "Това не е възможност за покупка, тъй като доходността "не е достатъчно привлекателна", заяви Маню Джордж, директор в Schroder Investment Management Ltd.

„Ние не следим абсолютните нива, а вместо това се фокусираме върху сравнителните такива, коригирани с валутния и кредитния риск“, коментира той. „Предпочитаме да инвестираме в дълга на страни като Китай, Индия и Индонезия повече отколкото в този на Корея“.

 

Последни новини
Още от Графика на деня