Акциите на Lenovо могат да поевтинеят с още близо 30%

Книжата на компанията понижиха цената си с около 3,6% във вторник, достигайки най-ниското ниво от 2011

Изменение на цената на акция на Lenovo на пазарите в Хонконг. Източник: Bloomberg Terminal Изменение на цената на акция на Lenovo на пазарите в Хонконг. Източник: Bloomberg Terminal

Иновациите не са в ДНК-то на Lenovo, посочва Циен Кай, анализатор на China International Capital.. Според него цената на книжата на компанията може да спадне с още 27% под тази от края на търговията в понеделник. 

Lenovo Group, която вдъхна нов живот на бизнеса с персонални компютри на IBM, се обзалага, че може да направи същото с мобилните телефони и центровете за данни. Но този залог започва да тегли китайския производител в грешната посока, пише в свой анализ Bloomberg.

Книжата на най-големия китайски производител на персонални компютри понижиха стойността си трети пореден ден в Хонконг, след като в петък компанията отчете изненадваща нетна загуба. Анализаторите понижиха очакванията си за представянето на акциите.

Най-големият залог на Lenovo е да изобрети нови продукти и услуги, но това традиционно не е било силна страна на компанията досега, твърди Циен Кай, анализатор на China International Capital.

Книжата на Lenovo понижиха цената си с около 3,6% във вторник, достигайки най-ниското ниво от 2011 според данни, събрани от Bloomberg.

Вижте повече в материала на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Графика на деня