Акциите на Tencent на най-високото си ниво от година

Компанията постига най-бърз растеж на продажбите от 7 години

Изменение на цената на акция на Tencent. Източник: Bloomberg Terminal Изменение на цената на акция на Tencent. Източник: Bloomberg Terminal

Акциите на Tencent повишиха стойността си до най-високо ниво от година, след като китайският интернет гигант отчете рекордна печалба и най-бърз растеж на продажбите от 7 години, пише Bloomberg.

Книжата повишават цената си с 5,5%, което е най-големият скок от август 2016.

Компанията обяви 70% ръст на нетната печалба до рекордните 18,2 млрд. юана ($2,7 млрд.), с което надмина очакванията на анализаторите, предаде Investor.bg

Tencent се възползва от популярността на своята изключително успешна мобилна игра „Honour of Kings”, която заедно с другите игри на фирмата ѝ носи повече от 200 млн. играчи. Това подкрепя приходите от мобилни игри, които за първи път надминават тези от настолните. Рекламният и финансовият бизнес в чатприложението WeChat, които са в ранен стадий на развитието си, също насърчават доверието, че Tencent може да се превърне в рекламна сила редом до лидера Alibaba Group Holding.

„Приходите от мобилни игри нарастват бързо благодарение на заглавия като „Honour of Kings”, коментира Ли Юдзие, анализатор в RHB Research Institute в Хонконг.

Приходите от продажби на компанията се повишават с 59% до 56,6 млрд. юана, като също надминават прогнозите.

Tencent планира да увеличи инвестициите си в платежни и облачни услуги, както и в изкуствен интелект.

Последни новини
Още от Графика на деня