Подкрепа за акциите в средата на годината

Графика на деня, 30 юни 2017

Възстановяването на ръста на корпоративните печалби вдига американските акции на по-високо ниво през 2017. Графика: Bloomberg Terminal Възстановяването на ръста на корпоративните печалби вдига американските акции на по-високо ниво през 2017. Графика: Bloomberg Terminal

Освен Тръмп, освен растящото потребителско доверие и повече инвестиции, възстановяването на ръста на корпоративните печалби вдига американските акции на по-високо ниво през 2017.

Печалбите в S&P 500 се очаква да се увеличат с над 12% тази година, най-много от 2011. За европейските акции първото полугодие на 2017 бе белязано от растящо облекчение от намаляващия политически риск.

Европейските акции се стабилизираха на 30 юни след резки загуби в предишните сесии, докато сектори като комунални услуги и телекоми продължиха да потъват към 11:30 българско време на 30 юни 2017, съобщава Bloomberg.

В Япония акциите се понижиха, водени от производителите на електроника и технологичните компании след най-големите разпродажби от S&P500 за последните 6 седмици. Nintendo Co., SoftBank Group Corp. и Sony Corp. бяха сред най-големите губещи в Topix.

Последни новини
Още от Графика на деня