Преди данните за запасите на петрол в САЩ

Графика на деня, 27 юни 2017

Производството на петрол в САЩ и цената на WTI към 27 юни 2017. Графика: Bloomberg Terminal Производството на петрол в САЩ и цената на WTI към 27 юни 2017. Графика: Bloomberg Terminal

Американската енергийна администрация ще обяви на 28 юни 2017 най-новите данни за петролните запаси в САЩ.

Графиката /корица/ показва ръста в производството на суров петрол в САЩ и спада в цената на WTI.

Цената на петрола започна да расте над 43 долара за барел в очакване правителствените данни, които се очаква да покажат спад на инвентарите от рекордните нива.

Петролът в Ню Йорк и Лондон навлезе в мечи пазар миналата седмица заради опасения, че увеличението на глобалните петролни запаси спъва усилията на ОПЕК и техните партньори, включително Русия за съкращаване на производството.

Американските компании добавиха нови сонди за 23-а поредна седмица – най-дългият период на разширяване на производството в САЩ за последните 30г. според данни на Baker Hughes Inc от 23 юни 2017.

Спадът на енергийното потребление в САЩ  съвпада с ръста на БВП

От 2009 средното потребление на енергия е минус 0,2% спрямо реален БВП от 1,8%, съобщава Bloomberg. Бързо напредващите технологии са основен фактор за повишаващата се енергийна ефективност.

Шистовият петрол и фракингът са водещите източници на ръста в предлагането, но реализират колебания, подобно на първите години на слънчевата и вятърна енергия.

 

Последни новини
Още от Графика на деня