Има ли риск за WTI на 30 долара

Графика на деня, 22 юни 2017

Технически анализ на петрола на BofAML. Графика Bloomberg Terminal Технически анализ на петрола на BofAML. Графика Bloomberg Terminal

Анализите на BofAML показват рисковете WTI да се понижи до 30 долара.

“Петролът е в низходящ тренд, водещ към диапазона от 30 долара,” каза техническият стратег на BofAML Пол Сиана в мейл, цитиран от Bloomberg.

Суровият West Texas Intermediate е в мечи пазар на фона на тревогата от растящото производство в САЩ и действията на Либия срещу договорените от ОПЕК съкращения. Американският бенчмарк се понижи с над 20 процента от февруарския пик.

Чуйте пазарния анализ за търговията в Азия на 22 юни 2017 на Ришаад Саламат от Bloomberg.

Саудитска Арабия

След като Мохамед бил Салман бе назначен за престолонаследник на Саудитска Арабия на 21 юни 2017 енергийните пазари се готвят за още по-твърда външна политика, която би могла да заплаши регионалната стабилност в сърцето на глобалната петролна индустрия, съобщи Bloomberg. Принцът оглавява усилията за диверсифициране на саудитската икономика от петрола.

„Саудитската петролна политика ще се води както обикновено, което означава, че ще продължават да следят дисбаланса в предлагането на пазара”, каза Джон Сфакианакис, директор икономически изследвания в Gulf Research Institute в Риад.

„Ако ситуацията налага допълнителни съкращения или намеса, саудитците ще преценят дали да прибегнат до нови мерки. Задълбочаването на съкращенията е много вероятен сценарий за ОПЕК, ако цената на петрола продължава да пада”.

Иран преговаря с други членове на ОПЕК за възможни бъдещи съкращения в производството, въпреки че групата трудно ще постигне  консенсус, каза министърът на петрола на Иран Биджан Зандане в сряда по националното радио.

 

Последни новини
Още от Графика на деня