Балансите на централните банки

Графика на деня, 14 юни 2017

Балансите на централните банки, Фед, ЕЦБ и BoJ, нормализирани към 2000. 14 юни 2017. Графика: Bloomberg Terminal Балансите на централните банки, Фед, ЕЦБ и BoJ, нормализирани към 2000. 14 юни 2017. Графика: Bloomberg Terminal

Поглед към балансите на централните банки. Графиката представя балансите на Фед, ЕЦБ и ЯЦБ, нормализирани към 2000. Открояват се периодите на ръст/покупки на всяка централна банка. Докато ЕЦБ и ЯЦБ продължават да растат, Фед се нормализира.

Очаква се Фед да повиши лихвите в сряда, 14 юни 2017 за втори път през тази година, но трейдърите на опции не изглеждат притеснени, съобщава Bloomberg. От акции до валути и инструменти с фиксирана доходност, еднодневният суинг е по-малък от средно реализираните движения в последните 3 години , показват данните на JPMorgan Chase &Co.

Европейските акции се повишават за втори пореден ден към 10:30 часа на 14 юни 2017, водени от технологичните, докато инвеститорите се готвят да анализират решението на Фед по-късно, съобщи Bloomberg.

Анализаторите масово очакват Фед да повиши лихвите за втори  път през 2017. По-пазарно чувствителните елементи от заседанието може да се отнасят до сигнали за бъдещата политика – като посоката на лихвите или планове за намаляване на баланса от 4,5 трлн долара. Решението ще стане ясно след затваряне на европейските пазари на 14 юни.”

„Основните фактори, които ще се гледат вероятно ще бъдат прогнозите за бъдещи повишения тази година, както и прогнозите за инфлацията”, каза Майкъл Хюсън, пазарен анализатор на CMC Markets в бележка, цитирана от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Графика на деня