Паундът гледа надолу

Графика на Bloomberg Terminal

Движението на паунда. Графика Bloomberg Terminal Движението на паунда. Графика Bloomberg Terminal

Спадът на британския паунд може да се дължи отчасти на факта, че инвеститорите намалиха късите залози преди заседанието на BoE /Английската централна банка/ на 10 май 2017, което им позволи да отворят нови позиции в израз на разочарованието от твърде меките действия на BoE.

Стратегът на Bloomberg Василис Караманис акцентира на средните движения в последните 21 дни – според графиката от Bloomberg Terminal /горе/.

Паундът падна до месечно дъно на 11 май 2017, след като Bank of England гласува със 7:1 гласа за запазване на лихвата, решение, което разочарова тези, които залагаха, че разногласията ще растат, съобщава Bloomberg.

Паундът се търгуваше на най-ниско ниво за седмица след като централната банка остави лихвите на 0,25 процента, решение, очаквано от всички 55 икономисти, следени от Bloomberg. Британската валута стигна до най-ниското си ниво от септември в навечерието на решението.

Някои на пазара очакваха гласуване 6:2, каза Нийл Джоунс, ръководител на хедж фонд продажбите в Mizuho Bank Ltd. в Лондон. Решението „е разочарование за биковете, няма съмнение. Фактът, че останахме на 7:1 може би показва, че комисията очаква твърд Brexit”, каза Джоунс, цитиран от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Графика на деня