Франция се готви за първия тур на изборите за президент

Каролин Конан, Bloomberg

Шансовете на първите пет кандидати за президент на Франция да стигнат на балотаж. 20 април 2017. Графика: Bloomberg Terminal Шансовете на първите пет кандидати за президент на Франция да стигнат на балотаж. 20 април 2017. Графика: Bloomberg Terminal

Четиримата водещи кандидати на президентските избори във Франция завършват кампанията с шанс да стигнат до втория тур на 7 май, съобщи Bloomberg на 20 април 2017. Всички проучвания на общественото мнение показват, че Марин Льо Пен, президент на Националния фронт ще загуби на последния тур, без значение срещу кого ще се изправи.

Милиони хора във Франция все още не са решили за кого ще гласуват на първия тур на изборите за президент на 23 април 2017, което увеличава опасенията за възможна изненада в резултата.

Френските облигации се оказаха под голям натиск от разпродажби тази година, докато се провеждаше предизборната кампания, на фона на силната подкрепа за Марин Льо Пен и Жан-Люк Меланшон.

Французите търсят лидер, който да изведе страната нагоре след години на потиснат ръст и вълна от терористични нападения. Президентът-социалист Франсоа Оланд не се кандидатира за втори мандат на фона на рекордно ниския си рейтинг. Съпартиецът му Беноа Амон остава пети, далеч зад представителя на другата традиционна партия Франсоа Фийон.

Чуйте коментара от Париж на Каролин Конан от Bloomberg след последните големи митинги на двамата фаворити - Марин Льо Пен в Марсилия и на Мануел Макрон в Нант, проведени на 19 април 2017 вечерта.

 

Последни новини
Още от Графика на деня