Корадо България разпределя 80% от печалбата си през 2016 като дивидент

Дружеството издава преференциални акции, за да отговори на голямото търсене

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Нетната печалба на Корадо България АД през 2016 е в размер на 2,927 млн. лв., като 80% от тази сума (2,283 млн. лв) ще бъдат разпределени под формата на дивидент. Брутният дивидент на една акция е в размер на 0,26 лв. Това съобщи ръководството на "Корадо" на среща с инвеститорите, на която беше представен годишният доклад на дружеството за 2016, пише Investor.bg.

Размерът на дивидента от печалбата нараства с 44% спрямо този от печалбата за 2015 г., когато инвеститорите получиха доходност от 0,18 лв. на акция. В същото време размерът му е повече от двоен в сравнение с преди две години, когато беше раздаден дивидент от 0,12 лв. на акция.

От компанията отчетоха, че търсенето на акции надвишава предлагането и обявиха намерението си да издадат преференциални акции, с което да отговорят на нарастващото търсене. Първи право да закупят преференциални акции ще имат настоящите инвеститори. 

Стратегията на ръководството е насочена към запазване на дела на съществуващите пазари, развитие на производството и запазване на работните места в дружеството.

Последни новини
Още от Графика на деня