КЕВР: Водата в София поскъпва с 18%

Решението влиза в сила от 1 април, ако бъде публикувано до края на месеца

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Водата в София ще поскъпне с 18 на сто. Това е решила Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на днешното си закрито заседание, съобщава БНР, цитирана от Investor.bg.

Ако решението бъде публикувано до края на месеца, то ще влезе в сила от 1 април. След тази дата кубик вода в столицата ще струва 2,16 лв. с ДДС, което е с 34 стотинки повече в сравнение със сегашната цена.

Припомняме, че в началото на март КЕВР за пореден път отложи решението си дали цената на водата в София да поскъпне. Първоначално от „Софийска вода" предложиха повишаването да е 30%, но от КЕВР изчислиха, че увеличението трябва да е не повече от 18%. 

Наскоро Комисията върна за преработка проекта за решение за бизнес плана и цените на ВиК услугите на "Софийска вода" на работната група.

Бизнес плановете на останалите водни дружества в страната с предложения за поскъпване на водата също чакат одобрението на регулатора.

Последните заседания на регулатора протичат при протести от страна на граждани пред сградата на регулатора с искане водата в София да не поскъпва.

 

Последни новини
Още от Графика на деня