Canon закупи китайския стартъп Kite

Японският гигант се опитва да откликне на новите изисквания на потребителите

Списъкът със сделки на Canon Източник: Bloomberg Terminal Списъкът със сделки на Canon Източник: Bloomberg Terminal

Японската фирма за потребителска електроника Canon придобива китайския стартъп Kite – компания, която помага на хората да поръчват фотоалбуми, чаши и аксесоари за телефони, украсени със снимки от техните смартфони, пише Bloomberg, цитирана от Investor.bg.

80-годишната Canon, която е позната предимно със своите принтери и камери, се бори да остане адекватна на потребителските желания, докато заснемането на снимки се пренасочва от камерите към смартфоните. Приходите на компанията от камери се свиха до 667,5 млрд. йени ($6 млрд.) миналата година от 970,3 млрд. йени през 2013.

Днес 90% от всички лични снимки се правят с мобилни устройства, коментира Алберто Спинели, старши директор дигитални услуги на Canon Europe.

“Опитваме се да отговорим на въпроса как да развием нашия бизнес и да станем по-адекватни на новите публики“, посочва той. Canon започна да предлага дигитални услуги преди две години и половина, като част от това решение.

Придобиването на Kite следва друга покупка на Canon. През април 2015 тя купи Lifecake, базирана в Лондон компания, която има услуга за споделяне на снимки, насочена към семейства. Спинели твърди, че Canon ще обмисли бъдещи придобивания, докато се опитва да насърчи предложенията си в сферата на дигиталните услуги. Условията на сделката с Kite не са разкрити.

Последни новини
Още от Графика на деня