Spotify продължава вълната от изкупувания

Шведската стрийминг компания придоби приложението MightyTV, за да подобри рекламната си услуга

Менюто със сделките на Spotify в терминала на Bloomberg Менюто със сделките на Spotify в терминала на Bloomberg

Най-голямата музикална стрийминг услуга в света Spotify заяви, че е придобила приложението за препоръчване на телевизионни предавания и филми MightyTV. Благодарение на сделката шведската компания се сдобива с нова технология, която може да ѝ помогне да насочва рекламите си към своите милиони потребители, пише Investor.bg, цитирайки Bloomberg.

MightyTV е основана през 2015 г. в Ню Йорк. Преди тя препоръчваше съдържание в зависимост от предишни предпочитания на потребителите. Стартъпът ще спре поддръжката на своето видео приложение и ще интегрира технологията си в Spotify.

От своя страна, Spotify се опитва да увеличи приходите си от реклама, които поддържат нейната безплатна услуга, ползвана от по-голямата част от слушателите ѝ. MightyTV ще помогне на Spotify в разработването на технология, която позволява на рекламодателите да таргетират определени групи или слушатели на базата на техните навици на слушане и демографски данни.

Основателят и главен изпълнителен директор на MightyTV Браян Адамс ще стане вицепрезидент по технологиите във Spotify, фокусирайки се върху рекламните и маркетингови технологии, обяви Spotify в изявление на уебсайта си. Параметрите на споразумението не са обявени публично.

Последни новини
Още от Графика на деня