Влиянието на Twitter върху търговията

Графика на деня, 6 януари 2017

Анализ на обема в Twitter върху търговията. Графика: Bloomberg Terminal Анализ на обема в Twitter върху търговията. Графика: Bloomberg Terminal

Графиката показва влиянието на разговорите в Twitter върху търговията.

Доналд Тръмп използва Twitter, като един от основните канали за комуникация и представяне на идеите си и политиките, които казва, че ще въведе. Външната търговия и мерките, свързани с ограничаването на вноса и развиването на американската индустрия са основни опорни точки в досегашната платгорма на Тръмп. Автомобилната индустрия от своя страна е една от темите, с които новоизбраният президент на САЩ неведнъж се е заигравал.

Той похвали Ford за „отказа от нов завод в Мексико” и заплаши GM с „голяма гранична такса” върху вноса на Chevrolet.

На 5 януари Тръмп каза на Toyota Motor, че ще й бъдат наложени мита, ако компанията построи нов завод южно от американската граница, което дръпна надолу акциите ѝ с 3% в Токио и отбеляза първия изстрел срещу чуждестранните автопроизводители, съобщи Bloomberg.

Около една трета от частните автомобили в САЩ са внос по данни на Министерството на търговията и обемът от двустранните договори за части и автомобили достига $450 млрд. годишно.

Последни новини
Още от Графика на деня